The Gate
Milano

Project Description

Descrizione progetto

The building The Gate integrates perfectly into the heart of the street axis of Via Melchiorre Gioia, in front of the new head offices of Regione Lombardia and a short walk from the centre of Porta Nuova. The project is characterised by the special attention paid to the themes of eco-sustainability and of energy-saving, enough to have been awarded the LEED Gold certification. The building presents an L-shaped plan and is on nine floors above ground for use as offices; on the first floor, besides a double height entry hall, there are multi-functional meeting rooms. The external-facing area of the builing boasts a panoramic board room with sola photovoltaic panel screening, surrounded by a large terrace. The rooms of the underground floors are dedicated to archives and technical spaces. There is an underground car park and a fitness area equipped with every comfort. The extreme flexibility and functionality of the building makes the potential use of the complex for one tenant or multiple tenants. The total surface of the offices is about 10,000 sq.m., equal to about 1,100 metres per floor.